h

Nieuws van de afdeling

15 mei 2017

Verlichting aan de Nijensteindheerd feestelijk geopend met voetbaltoernooitje

Foto: SP

Gisteren vond het voetbaltoernooi plaats dat de jongeren uit Beijum samen met ROOD, jong in de SP organiseerden om het veldje feestelijk te openen. Het toernooi werd georganiseerd naar aanleiding van de recente overwinning van de jongeren. Ook werd het plaatje onthuld die op de lantarenpaal bevestigd gaat worden als blijvende herinnering. Het toernooitje was druk bezocht en een groot succes. Na een half jaar is dan eindelijk de verlichting, prullenbak en een breder hek geplaatst waardoor de jongeren nu ook als het donker is kunnen voetballen. ROOD-woordvoerder Jildou de Jong: “We zijn erg trots op wat we samen met de voetbaljongeren bereikt hebben. De jongeren kunnen nu ook als het donker is weer sporten. Overwinningen als deze laten zien dat actievoeren helpt!”

Lees verder
21 april 2017

SP-jongeren overhandigen €2750 aan bed-, bad-, broodvoorziening

Foto: SP

Vrijdag 21 april overhandigde ROOD, jong in SP maar liefst 2750 euro aan de bed-, bad-, broodvoorziening in Groningen. Het bedrag is de opbrengst van de sponsorloop voor tolerantie. Meer dan driehonderd donateurs en gulle donaties van de FNV en SP Groningen resulteerden in een prachtig eindbedrag. ROOD-woordvoerder Jildou de Jong: “Het is ons gelukt om samen met Groningers te laten zien dat we in een geweldige, tolerante stad wonen. De polarisatie waar Pegida op uit is, krijgt hier geen voet aan de grond. Groningers maakten samen een vuist en lieten zien dat wij voor tolerantie en tegen haat zijn.”

Lees verder
9 april 2017

Pegida demonstratie levert 3680 euro op voor bed-, bad-, broodvoorziening

Foto: SP

De sponsorloop voor tolerantie, een initiatief van ROOD, jong in de SP en DWARS, was een groot succes. Deze actie maakte van de Pegida demonstratie een sponsorloop voor de bed-, bad-, broodvoorziening in Groningen. Elke demonstrant van Pegida was vandaag meer dan 100 euro waard. In totaal zorgden de aanwezige Pegida demonstranten ervoor dat er 3680  euro ingezameld werd voor de bed-, bad- en broodvoorziening. Ook de FNV en SP Groningen deden een gulle donatie. “Je zou Pegida bijna bedanken dat ze naar Groningen kwamen.” grapt ROOD-woordvoerder Floor Mertens. “Maar zonder dollen, we hebben extreemrechts hiermee aangepakt met hun eigen middelen. Ruim 300 mensen deden mee aan onze actie en hebben zich daarmee uitgesproken vóór tolerantie en tegen haat.”

Lees verder
29 maart 2017

Sponsorloop voor tolerantie en tegen haat

Foto: SP

ROOD, jong in de SP organiseert samen met de jongeren van GroenLinks
een sponsorloop naar aanleiding van de aankomende Pegida demonstratie in Groningen. Voor iedere Pegida aanhanger die op 9 april komt demonstreren in Groningen, kunnen Groningers een bedrag inleggen. De opbrengst hiervan gaat naar de bed-, bad- en broodvoorziening voor vluchtelingen. De jongeren roepen ook andere organisaties op de sponsorloop te ondersteunen. De SP in Groningen heeft aangegeven voor elke donatie een bedrag bij te betalen.

Lees verder
22 maart 2017

SP BLIJFT GROOTSTE PARTIJ VAN PROVINCIE GRONINGEN

Foto: SP

De SP is de grootste partij geworden in de provincie Groningen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het hoofdstembureau maakte vrijdag bekend dat de SP 51.643 stemmen kreeg.

Lees verder
9 maart 2017

Landelijke actiedag: SP-Jongeren pakken de macht terug in het onderwijs

Foto: SP

Donderdag 9 maart pakken jongeren van ROOD, jong in de SP op onderwijsinstellingen in het hele land in dertien steden symbolisch de macht terug. Door vlaggen te hijsen, posters te plakken, flyers uit te delen en spandoeken te droppen, laten de jongeren zien dat het tijdperk van bestuurders en managers definitief afgelopen moet zijn. In Groningen vervangt ROOD de vlaggen bij het Zernike complex, ook hangen ze verschillende banners op. ROOD-woordvoerder Jildou de Jong: “Grote bedrijven bepalen welke opleidingen belangrijk zijn en bestuurders verspillen onderwijsgeld aan vastgoedspeculatie, snoepreisjes en dure auto’s. Het wordt tijd dat studenten de macht terugpakken en het onderwijs weer van ons wordt!”

Lees verder

Pagina's

U bent hier