h

DUIZENDEN GRONINGERS TEGEN DE GASWINNING

9 februari 2017

DUIZENDEN GRONINGERS TEGEN DE GASWINNING

Foto: SP

Gebouwen met scheuren, instortingsgevaar en een onveilig gevoel. Dat is de realiteit voor veel Groningers als gevolg van de gaswinning. Op dinsdag 7 februari liep ROOD daarom samen met 4000 Groningers in een fakkeltocht voor zeggenschap, een veilige leefomgeving en tegen Haagse arrogantie. Naast ROOD was SP-lijsttrekker Emile Roemer ook van de partij.

ROOD-woordvoerder Jildou de Jong: “De gaswinning moet veel verder naar beneden om de veiligheid te garanderen. Shell en ExxonMobil veroorzaken samen via de NAM ontzettend veel schade en leed en stellen winstbejag boven het belang van inwoners. Het kabinet moet de gaswinning verminderen, maar het geld dat verdiend wordt uit de bodem van Groningen moet ook niet in de zakken van het grootkapitaal verdwijnen. In Groningen pakken wij de macht terug!”

Reactie toevoegen

U bent hier