h

Verlichting aan de Nijensteindheerd feestelijk geopend met voetbaltoernooitje

15 mei 2017

Verlichting aan de Nijensteindheerd feestelijk geopend met voetbaltoernooitje

Foto: SP

Gisteren vond het voetbaltoernooi plaats dat de jongeren uit Beijum samen met ROOD, jong in de SP organiseerden om het veldje feestelijk te openen. Het toernooi werd georganiseerd naar aanleiding van de recente overwinning van de jongeren. Ook werd het plaatje onthuld die op de lantarenpaal bevestigd gaat worden als blijvende herinnering. Het toernooitje was druk bezocht en een groot succes. Na een half jaar is dan eindelijk de verlichting, prullenbak en een breder hek geplaatst waardoor de jongeren nu ook als het donker is kunnen voetballen. ROOD-woordvoerder Jildou de Jong: “We zijn erg trots op wat we samen met de voetbaljongeren bereikt hebben. De jongeren kunnen nu ook als het donker is weer sporten. Overwinningen als deze laten zien dat actievoeren helpt!”

Foto: SP

De jongeren voerde met hulp van ROOD het afgelopen half jaar actie om de verlichting te realiseren. Na verschillende ludieke acties en het ophalen van handtekeningen liet wethouder Gijsbertsen weten dat de verlichting zou worden geplaatst. Ook initiatiefnemer en buurtbewoner Dillon Hummel is namens de Beijumse voetbaljongeren erg te spreken over het resultaat van de actie en de samenwerking met ROOD: “Hartstikke bedankt voor jullie steun en positiviteit! Het was een waar genoegen deze mooie strijd te voeren!”

Foto: SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier